Nieuwsbrief 2017 - tohl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief 2017

Nieuws


AUGUSTUS 2017

Sinds het begin van de zomer is het hier op TOHL al erg druk geweest. Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen:
Goed nieuws:
Het veulen van Dakira werd op 30 mei geboren. Het hengstje kreeg de naam Dario en stelt het goed. Ondertussen is het al flink gegroeid en het is een plezier de drie veulens samen op de weide te zien ronddollen. Dario, Wembo en Lani amuseren zich kostelijk.


Onze barbecue was weer een groot succes. Het weer zat niet echt mee maar dat kon de sfeer niet verpesten. De opkomst was goed en iedereen was tevreden en daar doen we het voor.

 
Op 3 juli werden in Stabroek drie paarden opgehaald die op stal stonden zonder eten of drinken. De eigenares werd al meermaals aangemaand haar dieren beter te verzorgen maar er veranderde weinig. Vooral Lizzy, een oud paard, was er erg aan toe. Zij maakte een tussenstop bij ‘De Paardenambulance’ in Stabroek. Kathy en Jessy kwamen meteen naar TOHL.
Een week later volgde Lizzy.


Op 17 juli ging het weer richting Antwerpen. Op vraag van politie Westerlo werden twee pony’s opgehaald. We doopten ze Jules en Julio. Vooral Jules is erg mager en in slechte conditie.

 
Op 3 augustus werd er in Merendree, na herhaald aandringen, overgegaan tot actie. Er werden op een vervallen hoeve 15 paarden weggehaald. Eerder waren er 57 paarden geteld, op het moment van de inbeslagname stonden er eind de dertig. Een twintigtal boerenpaarden bleven achter, dierenwelzijn volgt de zaak verder op. Dertien paarden verblijven nu bij ons in het asiel.
Drie paarden konden niet gered worden en werden geëuthanaseerd.
Eén boerenpaard verblijft nog in de dierenkliniek. De jonge hengst (4 jaar) weegt 490 kg in plaats van 800 à 1000 kg. Het paard moet er recht geholpen worden en heeft verschillende doorligwonden. Zijn toestand evolueert echter positief.
De dame in kwestie runde een opvang voor paarden en dat al meer dan 25 jaar. Jarenlang ging het er goed maar de jongste jaren ontbraken de financiële middelen en de vrouw ziet de ernst van de situatie duidelijk niet in.
Zowel eigenaar als paarden hebben hulp nodig. Hopelijk wordt dit verder goed opgevolgd zodat verdere drama’s vermeden kunnen worden….


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu