Enkele cijfers - tohl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Enkele cijfers

Wie zijn we
Het probleem van de verwaarlozing van dieren wordt er niet minder op. De jongste jaren worden steeds meer paarden in beslag genomen. Problemen zijn vooral de slechte huisvesting, geen eten, geen drinken. Gebrek aan kennis ligt vaak aan de basis van deze problemen.
Ook in The Old Horses Lodge merken we een toename in het aantal verwaarloosde dieren.

De cijfers voor 2015:
Op 14 januari 2015 werden Brian en Hannibal in Ternat in beslag genomen. De twee shetlandpony’s waren daar gedumpt.
Op 23 januari gingen we een ezel, Benny, in Liedekerke uit een tuin vol rommel weghalen.
Op 12 maart  werden in Overmere vier paarden weggehaald uit de modder.
Ook in 2015 moesten we een aantal andere asielen bijstaan: twee paarden uit opvangcentrum Happy Horses in Koksijde dat over de kop ging en vzw FSPCA moest na een gedwongen verhuizing een  oplossing zoeken voor twee oudere paarden.

Op 2 april was er de inbeslagname van twee jonge paarden en drie ezels in Roosdaal. Twee graatmagere veulens die van kop tot teen onder de mest zaten en drie ezels die mager waren en erg onverzorgde hoeven hadden.
Op 21 april werden in Geraardsbergen twee pony’s weggehaald, mager en verwaarloosd.
Op 4 april werden in Aalter twee pony’s opgehaald na een faillissement en werden in Brasschaat twee pony’s en twee paarden weggehaald.
In juni haalden we vier pony’s op in Deinze. Nog in Deinze haalden we twee ezels en een paard weg die alle drie extreem ondervoed waren.
In de Westhoek liep een pony, Happy, verloren. Het beestje was zwaar verwaarloosd en had veel te lange hoeven.
Ook in Eke werd een pony opgehaald die werd achtergelaten naast een verlaten woning.

Wat we bij de inbeslagname in oktober in Ruiselede aantroffen tartte elke verbeelding. We keerden terug naar TOHL met in één aanhangwagen Linda, Yolinde en Nana, alle drie erg mager en vol ongedierte, in de andere aanhangwagen twee dieren: Olby en Olinda. Moeder en veulen waren er zo erg aan toe dat we ze meteen overbrachten naar de dierenkliniek van de universiteit in Merelbeke. Ze haalden het niet...
In Serskamp haalden we op Werelddierendag een pony van de weide die daar door de politie was geplaatst. We stelden vast dat de pony gewond was en de wonde zat vol vliegenmaden.
De inbeslagnames gingen dus ook in 2015 overminderd door.
Gelukkig zijn de in beslag te nemen groepen niet zo groot als in 2014 maar de toestand waarin we de dieren aantreffen is ongezien!
In 2015 werden door TOHL 54 paarden naar een nieuwe thuis gebracht. Momenteel zijn er al zo’n 270 paarden door TOHL geplaatst.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu