Enkele cijfers - tohl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Enkele cijfers

Wie zijn we
Het probleem van de verwaarlozing van dieren wordt er niet minder op. De jongste jaren worden steeds meer paarden in beslag genomen. Problemen zijn vooral de slechte huisvesting, geen eten, geen drinken. Gebrek aan kennis ligt vaak aan de basis van deze problemen.
Ook in The Old Horses Lodge merken we een toename in het aantal verwaarloosde dieren.

De cijfers voor 2019:
Op 17 januari 2019 zijn we, voor onze eerste inbeslagname van 2019, naar de Zorghoeve in Leefdaal getrokken. De dieren hadden er niet de nodige zorgen gekregen, waren mager, hengsten en merries stonden samen...Dit betekende meteen ook dat we een aantal geboorten in het vooruitzicht hadden...Acht ezels kwamen naar The Old Horses Lodge.
Op 30 januari werden we door de inspecteur van Dierenwelzijn gebeld voor een extreme verwaarlozing van paarden in Pepingen. We troffen er zeven uitgemergelde dieren aan. Eén veulen werd naar de dierenkliniek gebracht maar heeft het niet gehaald. De zes andere paarden werden naar Tohl overgebracht. Twee drachtige merries haalden het eveneens niet.
Op 11 februari werken we samen met Paardenambulance en halen zij voor ons twee pony's op.
Op 25 februari ging de rit naar Evergem, daar werden zeven paarden opgehaald.
Op 28 maart werd in Maldegem shetlandhengstje Max weggehaald.
Vanuit Nederland kwamen Mack en Muffin, twee muilezeltjesdie zich in de Ezelsociëteit niet echt op hun plek voelden.
Op 11 mei werden vier paarden en een veulen van een paar weken oud weggehaald in Zandvliet.
Op 16 mei riep Dierenwelzijn ons naar Ternat. Drie paarden werden er met zware hoefproblemen van twee hectaren groene grasweiden weggehaald. Twee dieren overleefden het niet.
Op 20 mei werd in Ieper een ouder paard opgehaald. Het was er achtergelaten op een weide.
Op 26 juli werd een pony weggehaald op een weide in Stekene.
Op 24 september werd een paard weggehaald in Boortmeerbeek.
Vanuit de VZW Perdito kwam een vraag om te helpen bij de opvang van paarden. Drie pony's en een paard kwamen naar The Old Horses Lodge.
Op 29 oktober werden we gebeld door de politie van Aaigem om een pony op te halen. Bij aankomst bleek dat de pony droes had en werd hij naar de dierenkliniek gebracht.
Vrijdag 6 december moesten in Brugge vijf veulens en twee merries opgehaald worden in erbarmelijke toestand...één veulen haalde het niet.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu